Vem skriver jag egentligen till, och varför?
Jag har fram till dags dato skrivit ganska exakt 160 blogginlägg sedan starten den 28 mars 2021 på denna sida. Om man skulle omvandla all den text till bokformat, så är det en bok på nästan 500 sidor. Men frågan är då vem jag skriver till, och varför? Jag skriver ju främst för min egen skull. Jag har ett behov av att skriva av mig, men även såklart för att dela med mig av mina tankar och erfarenheter inom idrottens värld.
Men hur många läser mina inlägg?
Jag kan ju såklart inte se vem/vilka som läser mina inlägg, men jag kan däremot se hur många dagliga klick jag får till min sida. Det började med en 20 – 30 klick om dagen, till att jag idag kan ha ett par tre hundra klick på en dag. Jag får mycket sällan någon respons för mina inlägg. Men det gör mig inte så mycket, för jag skriver inte för att jaga kommentarer, likes eller andra typer av ”gillningar” (vilket jag skrev om för ett tag sedan). Sen är det såklart kul att andra läser, men jag behöver som sagt ingen respons för mina inlägg. Jag vill även att folk i allmänhet själv ska söka sig till min sida för att de själva vill, och inte för att den syns i ett flöde som man måste skrolla förbi.
Idrott följer inga vetenskapliga bevis, utan idrottsframgångar bygger på erfarenhet. Jag vill med mina rader få ungdomar till att vilja satsa på sin idrott. Om det sedan är brottning eller vilken idrott som helst, det spelar ingen roll. Jag hoppas även att ledare, tränare eller andra aktiva personer som rör sig inom idrottens rum, att de läser mina tankar kring vad idrott egentligen är. Det är ju även så, att de som var rätt för mig en gång i tiden, behöver inte vara rätt för någon annan. Det finns alltid en mängd olika vägar man kan välja för att nå sina mål, och min väg var en av många.
Om där nu skulle finnas några som helst vetenskapliga belägg på hur man blir en mästare i idrott, då är det i så fall att man måste träna hårt oavsett. Den hårda träningen kan man aldrig frångå, utan just den delen kan man väl säga är ”vetenskapligt” bekräftad. Sedan hur man utför sin hårda träning, just den delen kan man givetvis ha olika åsikter om. För idrott handlar som sagt mycket om åsikter. Vilken grundidé har man, och vilken väg vill man välja för att nå sina mål. Jag tror en viktig faktor är att aldrig vika sig från sin egna grundtanke. Man måste hålla styvt på sin linje, men givetvis också vara lyhörd för vad andra säger och tycker. Men till syvende och sist är det du som bestämmer vilken väg som ska följas.
Många människor är väldigt ”tyckande”, och jag är givetvis en av många. Jag tycker mycket om brottning, idrott, ungdomar, föräldraskap, områden som jag brinner för, och som jag tycker är väldigt intressanta. Som sagt, idrott är ingen vetenskap där man kan säga att gör du så här eller så här så är du garanterad en medalj på ett EM, VM eller OS. Det finns som sagt inga garanterade vägar. Men teorierna kan komma från olika röster, det vill säga röster som varit där, och som upplevt vad det handlar om. Och just de rösterna är väl det närmsta en garanti man kan få som satsande ungdom. Att lyssna på någon som varit där.
Jag kommer fortsätta skriva så länge jag har drivet och lusten kvar. Jag vill fortsätta förmedla, och ”lägga mig i”, och framförallt fortsätta vara ärlig i mina tankar och åsikter.